meyco-panter

Meyco

Ode aan een supermoeder!!!

15 december 2016

 

In deze tijd van het jaar, maar niet alleen nu, worden er door veel tijdschriften, online-platforms en op social media vaak moeder verkozen tot “ Moeder van het jaar”. Ten eerste vind ik dat altijd al een lastig gegeven, want ik denk dat (bijna) elke moeder, tot moeder van het jaar kan worden uitgeroepen, omdat iedereen zijn uiterste best doet om alles maar weer geregeld te krijgen en dat het je bloedjes van kinderen aan niets ontbreekt. Maar wat schetst mijn verbazing…. Dat vooral BN-er moeders vooral gekozen worden als “ Moeder van het jaar”!! En dat zijn zij natuurlijk zeker ook….maar ik vind dat ook iets onbekendere moeders best in het zonnetje mag worden gezet.


Mijn moeder van het jaar is ook een moeder die op tv is geweest. Maar geen moeder die dat doet omdat ze daar haar brood mee verdiend, maar juist om te laten zien, hoe ze elke dag vecht om te overleven samen met haar zoon. Ik was gegrepen door haar kracht vanaf het eerste moment dat ik haar met haar zoon op de tv zag verschijnen. Deze week is het programma waar ze in verschijnt geëindigd, ik bedoel “ The Amsterdam Project” gepresenteerd door Beau van Erven van Dorens. Ze roerde me meerdere malen tot tranen, want wat zal ze zich af en toe moedeloos en ontzettend eenzaam hebben gevoeld in haar leven. En zonder dat ze zegt wat er gebeurd is, besef je dat ze in haar jonge leven als vrouw, maar ook als moeder veel pijn heeft moeten doorstaan. En telkens weer heeft ze de kracht gevonden om op te staan en door te gaan, mede voor haar prachtige, geweldig opgevoede zoon Chevaro.


Mijn supermoeder van dit jaar maar ook afgelopen jaren is Chayenne, want zij heeft voor mij alles wat een supermoeder moet hebben. In de omstandigheden waarin ze heeft moeten leven, ze stond bijvoorbeeld met Chevaro op straat, toen hij echt pas een paar weken oud was, heeft ze het voor elkaar gekregen om een keurig jongetje op te voeden. Die precies weet hoe het hoort, heeft hem van alles geleerd, want je ziet dat het een slim mannetje is die van alles wil oppikken. En heeft er voor gezorgd dat hij zich veilig voelde op plekken waar dat echt meer dan een uitdaging zal zijn geweest. Ze heeft hem altijd proberen te beschermen en hij haar…. Wat een sterk eenheid zijn zij en wat is dat prachtig om te zien.


Ze hebben nog een hele weg te gaan samen, maar zij komen er wel. Ze begint nu aan een opleiding als stewardess en dat vind ik een nog moedigere beslissing, want ze zal dan voor het eerst ook af en toe langere tijd weg zijn bij Chevaro, maar ze doet het voor hem. Om hem een goede toekomst te kunnen geven.


Chayenne, je zult dit misschien niet lezen, maar ik wil zeggen dat ik ontzettend veel respect voor je heb, als moeder en vrouw. Ik gun jullie alle geluk, gezondheid en liefde in de wereld en dit jaar voor het eerst wellicht een rustige Kerst!


De toekomst is nu heel dichtbij….

 

Liefs,

Mamarina

 

the-amsterdam-project-1 the-amsterdam-project-2

the-amsterdam-project

Onze merken