meyco-panter

Meyco

Mamarina schrijft diverse blogs over haar eigen leven als moeder, ondernemer en echtgenoot. Daarnaast schrijft ze ook diverse blogs over onze producten, maar ook over alles wat jonge moeders en ouders bezig houdt.

 

1e verjaardag en herinneringen aan de bevalling!

6 januari 2017

 

Vlak voor Kerst was het zo ver. Lize werd 1 jaar! Ik had me in allerlei bochten gewrongen om slingers te kopen, vervolgens zelf in elkaar te zetten, een taart te bestellen maar de taarttoppers zelf te maken. En dat natuurlijk zoals altijd op het laatste moment. De avond voor haar verjaardag moest er worden versierd, ballonnen opgeblazen en de laatste cadeaus ingepakt... En ondertussen gingen mijn gedachten uit naar een jaar daarvoor. De dag dat de bevalling echt begon...


Na 5 dagen wat lichtere en heftigere voorweeen te hebben gehad en na een rustige nacht wordt ik ’s ochtends al op tijd wakker. Ik lig in bed nog even tv te kijken als ik ineens een enorme knal voel in mijn buik richting mijn schaamstreek. Jeetje wat deed dat pijn zeg… Rustig ademen en toen ging het eigenlijk wel weer. Ik kreeg een kopje thee en een broodje op bed, toen ik ineens de eerste golving van mijn lijf begon te voelen. Meteen denk ik: Het is begonnen! En ik ben blij, maar vind het ook spannend.
Eigenlijk gaat het meteen best snel en ik moet in het ziekenhuis bevallen dus ik zeg tegen mijn man: “ Bel de verloskundige maar, want volgens mij gaat dit snel.” Hij deed het meteen want zag aan mijn gezicht dat het ernst was. En gratis TIP voor alle mannen op dat moment moet je doen wat je vrouw zegt.


Nog geen kwartier later stond onze verloskundige aan mijn bed. Ze zegt mag ik even voelen?? Ik zeg: “ Ja hoor, maar nu even niet om mezelf door een nieuwe wee heen te loodsen.” Als dat voorbij is, voelt ze. “ Oh dat is al ongeveer 5 cm. Dit gaat snel. Het lijkt me verstandig als je jezelf voorbereidt om naar het ziekenhuis te gaan.”
De gedachten die mijn hoofd zijn “ Ja het moet, maar hoe? “ Op het moment dat ze het zegt word ik ineens ook erg misselijk. En ja hoor mijn thee en broodjes komen er alweer uit. Waardeloos, maar ik ben meteen opgelucht. Ik word in kleding gehesen en ondersteund naar de auto gebracht. Daar ga ik liggen zoals ik ook in bed lag.


Na een rit van ongeveer 20 minuten, langs rotondes en ja hoor ook drempels!!! Komen we aan in het ziekenhuis. Voor de deur word ik afgezet en ze vragen of ik zelf naar boven wil lopen. Ja dat wil ik wel… Ik had namelijk tijdens de cursus gehoord dat dat goed was. Dus op daar gaan we dan. Tot aan de lift is het geen probleem. In de lift wordt het al iets minder…. Als ik boven ben zie ik een bank staan en ga zitten. Ik zeg “Hier moet het maar gebeuren, ik kan niet verder”. Ik blijk de eerste kamer in de gang te hebben dus word ik overgehaald om toch maar in een bed te gaan liggen. Op het moment dat dat is gelukt ben ik heel erg blij. Ik ga liggen en laat de rest van de weeen rustig over me heen komen. Er aan toegeven gaat steeds beter en eigenlijk merk ik dat ik dit nog wel even vol kan houden, maar op het moment dat ik dat denk begint het al te veranderen... Ja hoor de persweeën zijn begonnen. Daar had ik dan ook wel iets meer moeite mee, maar na 1,5 uur lukt het: Lize is geboren!


Het eerste moment dat ik haar zie en vasthoud zal ik nooit meer vergeten en op deze dag, haar eerste verjaardag ben je er weer even dichterbij. Meteen ben ik verliefd op haar, ze prachtig en helemaal perfect! Die dag en de periode erna waren perfect, nog nooit was ik zo gelukkig. Mijn bevalling de mooiste ervaring van mijn leven. Het is niet zo dat ik in de rij sta om het over te doen, maar toch mooier dan dat wordt het echt niet...

 

Liefs,

Mamarina

 

Lize-1-jaar

 

 

Ode aan een supermoeder!!!

15 december 2016

 

Babykamer trend 2: Zwart/wit. De trend van dit moment..

11 november 2016

 

Hoe gaat het babykamertje er uit zien? En wat zijn de trends?

vrijdag 14 oktober 2016

 

Geslacht willen weten of niet..

vrijdag 9 september 2016

 

Omdat het afgelopen week de wereld borstvoedingsweek was..

vrijdag 5 augustus

 

Je bent al een tijdje zwanger en nu SHOPPEN!!!

woensdag 20 juli 2016

 

Puffen tijdens de zwangerschapsgym of helemaal zen tijdens zwangerschapsyoga?

dinsdag 5 juli 2016

 

Die borsten, ja ze groeien echt als bloemkolen!

dinsdag 14 juni 2016


En dan ben je zwanger..
vrijdag 13 mei 2016

Onze merken